AKTUELNO

Demokratski način izbora, ali i svrgavanja sa vlasti jesu izbori, te se svaka demokratska opoziciona stranka u svetu bori da se oni raspišu. Jedino opozicija u Srbiji najavljuje bojkot jer zna da nema šansi da na izborima ostvari bilo kakav značajan rezultat, ocenjuju gosti "Novog jutra", dodajući da je to bilo kristalno jasno u decembru, kada su stigli rezultati lokalnih izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se 30. decembra sa najužim vrhom SNS, kada je prelomljeno da se na izborima proveri raspoložennje birača, kaže Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo".

Foto: TV Pink Printscreen

- Od marta ulazimo u izbornu godinu, a najpogodniji datum bio bi nedelja, 31. mart. Verujem da će biti izbora, a već vidimo i prve reakcije opozicije: deo je za izbore, dok je deo za bojkot je navodno ne postoje fer uslovi – kaže Vukajlović za Pink.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" smatra da vest o izborima nije ništa novo, jer je odavno poznato da dobar deo vrha SNS traži izbore što pre.

Foto: TV Pink Printscreen

- Realno je da izbori budu u ovoj godini, a o njima odlučuje najjača stranka. Pretpostavljam da ove najave nisu ćorci i da zaista ulazimo u izbornu godinu – kaže Stojaković.

Vukajlović podseća da je ova opozicija protiv izbora, iako je se u svakoj demokratskoj zemlji vlast bira i smenjuje na izborima, a ne na ulici. Stojaković kaže da je i na lokalnim izborima bilo jasno da SNS ima podršku ogromnog broja građana Srbije, te opozicija upravo iz ovog razloga odbija da izađe na izbore.

- Verovatno im treba vreme da naprave ideju koju bi mogli da konkurišu, a ovako su signali jasni da vladajuća stranka nema problem – kaže Stojaković za „Novo jutro“.

Vukajlović kaže da je jasno da opozicija nema dovoljno snage da pobedi na izborima, te je ovo razlog najave bojkota izbora.

Foto: TV Pink Printscreen

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Bojkot

#Izbori

#Novo jutro

#Opozicija

'